- Over Sofidel -

Nalys, het nieuwe merk van Sofidelgroep

Lotus wordt Nalys!

Nog vóór het jaareinde verandert Lotus van naam en wordt Nalys, het nieuwe merk van de Sofidel groep Benelux. Sofidel Benelux is vast van plan om voort te bouwen op de engagementen die het merk Lotus zo geliefd hebben gemaakt bij de consumenten.

Sofidel als 2de grootste groep in papierwaren in Europa

Ontdek onze waarden en geschiedenis

Vandaag is Sofidel de tweede grootste groep in Europa in de sector papierwaren. De groep bezit 27 ondernemingen in 13 landen - Italië, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Kroatië, Duitsland, Polen, Roemenië, Griekenland, Turkije en de Verenigde Staten - en heeft meer dan 5 000 werknemers in dienst.

Met een geconsolideerde omzet van 1 511 miljoen euro (2012) is Sofidel vandaag de tweede grootste groep in Europa in de sector papierwaren en de zesde op de wereldranglijst (1 020 000 ton - Bron: World Tissue Business Monitor, juli 2012).

Meer informatie over Sofidel, vind je op www.sofidel.com

Geschiedenis

Ontdek hoe een klein Italiaans bedrijf uitgroeide tot een Europese topspeler in de sector van papierwaren.

 

De jaren 60

Sofidel werd in Italië in de mid-60’s opgericht door Emi Stefani and Giuseppe Lazzareschi. In 1969 startte de productie van hun twee-laags papierfabriek in Porcari (Lucca).

De jaren 70

De jaren 70 - toen de groep afgewerkte producten naar andere Europese landen begon uit te voeren - waren de lancering van de eerste verwerkingsfabrieken van de Groep in Italië met Soffass in 1972 en Delicarta in 1979.

De jaren 80

In de jaren 80 begon de expansie zowel van productie als van de markt. De eerste machine werd gelanceerd in haar nieuwe papierfabriek Delicarta in 1982, met een tweede machine in 1987 het jaar waarin Soffass met haar merk Regina begon.

In 1988 werd Sofidel opgericht met de bedoeling om beter de strategieën van de verschillende dochterondernemingen te coördineren en om gecentraliseerde diensten te verstrekken.

De jaren 90

De jaren 90 zagen een snelle groei van de groep. In 1994 werd een derde machine geplaatst op de Delicarta vestiging waardoor de productiecapaciteit 140.000 ton per jaar werd gebracht.

In september van hetzelfde jaar werd de Franse dochteronderneming Delipapier opgestart met een radicale wijziging in de strategie: directe productie (vanaf 1999) in de ontwikkelingslanden. Delipapier was ook de eerste geïntegreerde fabriek van de Groep (papierfabriek en papierverwerking).

Het Millennium

De groep bleef investeren in productie in de opeenvolgende jaren met de aankoop van de papierfabriek Cartiera di Monfalcone (Italië) in 2002. In 2003 werd Imbalpaper (Italië) gekocht. In 2003 ook de stichting van Intertissue (UK).

In 2004 werd de productie uitgebreid tot drie andere grote markten: Duitsland, de grootste Europese markt met de oprichting van Delipapier Gmbh in Saksen en Delisoft in Keulen; Spanje met de oprichting van Ibertissue en Turkije met de overname van Dentas Kagit tot Sofidel Kagit.

In december 2009 kocht Sofidel de merken Le Trèfle en Sopalin in Frankrijk.

2010

In juni 2010 nam Sofidel de LPC Groep over gevestigd in Leicester (UK) met actieve productie in vier Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Zweden, België en Frankrijk). LPC had een productiecapaciteit van 190.000 ton. Deze overname maakte Sofidel de tweede grootste speler in Europa.

In augustus 2012 nam de Sofidel Groep de Cellynne Corporation over in de Verenigde Staten met een productiecapaciteit van meer dan 70.000 mtpy. De overname markeert de komst van Sofidel op de Amerikaanse markt. Cellynne wordt hernoemd als Sofidel Amerika.In april 2013 verwierf de Sofidel Group de bekende consumentenmerken in het Verenigd Koninkrijk en Ierland (Thirst Pockets, Kittensoft, Inversoft en Nouvelle) en de licentie om de merken Lotus en Moltonel in de Benelux te commercialiseren.
In september 2014 verandert Lotus zijn naam naar Nalys. De nieuwe naam Nalys is geinspireerd door de natuur waardoor alle karakteristieken van deze een prioriteit blijven. Ons gamma producten dekt alle behoeftes inzake zachtheid, sterkte en absorptie en dit met de beste kwaliteit.Milieubewust

Bekijk welke acties wij ondernemen voor het milieu.

-->